Saturday, December 8, 2012

voyage club...where? ohh.. tahniah!! in shah alam!

 
quite familiar gak aku ngan area shah alam ni....lama tak lama ada lah dekat 30 tahun gak lar aku keluar masuk area shah alam ni.
 
teringat masa kompleks pkns tu mula siap, kedai yang bukak pon cuma rongak-rongak jer..banyak  plak kedai dari manusia yang datang...nak tau? siap ada line court badminton kat cubicles  ruang jualan yang ada sekarang ni!!...keliling kompleks pkns masa tu terang, luas dengan earthworks....tanah kosong kiri kanan....pergi kompleks pkns membahang masa tu panas...lar ni nak parking kejap kat luar pon payah, sesak manjang plus bercambah-cambah mall dan shopping complex yang baru naik.
 
bila main CBD area kat setiap seksyen dah habis tanah nak dimajukan, annexed plak with surrounding developments...macam laman seri,  naza ttdi, d'kayangan, denai alam, alam megah, kawasan bukit cerakah etc.
 
ada masjid negeri, ada tasik, ada pusat pentadbiran kerajaan negeri, ada istana, ada hotel, ada water theme park, uitm etc...bandar yang sesuai untuk didiami masyarakat orang melayu..sebab tu kat area shah alam untuk night life agak senyap.
 
nak yang ada happening?? panggung wayang atau spot utk hiburan night life?...nak yang macam tu paling dekat korang pegi lar kat subang jaya, melambak-lambak...tengok lar pulak kaum apa yang ramai kat situ..memang bustling, parking kereta luar tepi rumah pon penuh giler.
 
masa berlalu....keadaan pon berubah...orang makin ramai...demand makin tinggi...generasi silih berganti, selera pon bertukar ganti.
 
wait...rumah urut kat shah alam? ehhh now ni dah ada tapi tu bukan rumah urut..tu lar korang , burok sangka manjang...tu pusat kesihatan lar...ye, untuk kesihatan...haha
 
wait..ada niteclub lar now ni...ehhh ye ker? pularkkk....takkan pihak pbt bahagian perlesenan tak tau sejarah business apa yang buleh dan tak buleh kat shah alam?
 
then ahli ahli majlis perbandaran?? pon ok gark ker?
 
ermm alahaii....
 
then if cenggitu marilah beramai-ramai kita mengucapkan tahniah kepada warga shah alam....sekarang ni orang-orang shah alam patut berbangga dengan adanya sebuat pusat hiburan VOYAGE.

Voyage, Setia Alam. A first club with bean bags in Malaysia.

Proud of Big Bean to be the Official Voyage Club bean bags.

Voyage address: Lot 5-1 Setia Avenue, 2 Jalan Setia Prima S, Setia Alam, 40170 Shah Alam, Malaysia
 
 
 

diharap dengan adanya pusat hiburan sebegini akan menjadi pemangkin untuk menambah-nambahkan lebih banyak lagi pusat-pusat  hiburan di shah alam..boleh lah lawan subang jaya.
 
datang lah beramai-ramai ke voyage, grand opening pada 12.12.12........yang duduk kat setia alam lagi best, datang ngan jalan kaki jer.
 
lain kali nak buat jangan malu-malu, jangan nak testing-testing... tak payah buat night club kat fringes of shah alam, tak yah lar nak cuba-cuba buat kat setia alam...dah takda tanah? aku buleh suggest..ada, masih hijau lagi tanah kosong tu dan orang pon tak ramai kat situ lagi.....so elok disyorkan untuk masa akan datang, diluluskan dan dibuat cepat-cepat pusat hiburan yang seumpama dengannya..tanah yg mana satu ni??? alarr buat-buat tak tau la plak, tuuuu betul-betul kat sebelah bangunan pejabat  mais shah alam, masih ada tanah kosong lepas roundabout tanah sebelah kiri yang menghala ke shah alam mall/concorde....amat sesuai sebab alang-alang nak buat, biar buat night club besar-besar berhadapan dengan masjid negeri!

untuk orang-orang shah alam nak buat tempahan, sila layari https://www.facebook.com/Voyage.my





 
disco?
WE ARE READY!!! Make the VOYAGE on 12.12.12 to the latest, most fashionable live & dance entertainment club in town. For more info, Click and 'LIKE' our page to get yourself an Exclusive Invite and let us take you on this journey to our Grand Opening filled with beautiful people and free flow of drinks to party away with great performances and music!
 
 

3 comments:

  1. i dont think you know the difference between "night club" and live band pub. Voyage is the later one... not night club lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry for the misunderstanding...yups, i got confused with live bad pub...anyway, the advert also written there as disco and dance entertainment....maybe my 'kampung' knowledge got it wrong...or much better if i put it as night entertaiment spot or pusat hiburan malam!!...aharkk, peace!

      Delete
  2. Adakah saiz jadi faktor pertimbangan anda? OMG kini di S.Alam sedia membantu. Lawat I AM GORGEOUS

    ReplyDelete