Monday, September 26, 2011

fasa 4 atau 5?

the past, present and future...

bersesuaian dengan cliché blog, dimuatturun sebuah klip video untuk renungan bersama.

kandungan yang bukan untuk ditelan hidup hidup, tetapi untuk kita tatap, fikir dan  kaji bersama sementelah waktu yang terluang.

hanya yang empunya diri mampu menafsirkan melalui pengetahuan, pembacaan  serta pengalaman samada ciri ciri kandungannya betul, salah atau kebetulan ...

...atau mungkin ada betulnya seperti dalam bait lagu 'anak anak kita' oleh m. nasir ;

Fikir
Selamatkah kita di tangan tukang karut itu
Fikir
Selamatkah kita di tangan dalang wayang itu
Fikir
Selamatkah kita di tangan ahli koporat itu
Fikir
Selamatkah kita di tangan doktor jiwa itu
Fikir
Selamatkah kita di tangan pakar kitab itu
Fikir
Selamatkah kita di tangan tuhan-tuhan itu

( Lagu : M Nasir - Lirik : M Nasir )


...hanya masa dan peristiwa akan menentukan.

والله أعلمُ بالـصـواب



video


Friday, September 23, 2011

'unsangkarable' can happen...

yang kita nak, anak2 jadi lawyer, doktor , engineer etc...bangga kammain.

tapi sesilap cita cita anak2 yg 'unsangkarable'  mungkin mampu mengubah pandangan kita di kemudian hari.

laluan yang berbeza dengan niat yang sama, tetap nak buat kita jadi bangga.

macam lam bideo ni...


video

bakat terendam : acoustic cover version 3

another home recording stuff ...wonderfully rendered by a guy named ajek hassan.

layannn...


video

roti

what year was that? 1970.
at that time i was errrr.......i cant remember a thing haha!
i guess somewhere when M.A.S.H  was a hit tv show.

to some, the bread re too soft and cheesy,
i just love it....they dont do music like this nowdays.


" dreams...they re for those who sleep "
" life...is for us to keep "


video

Thursday, September 22, 2011

his feat with paul gilbert

kalau tanya nama nama gitaris yang hebat kat tanahair mungkin kita pantas membariskan beberapa nama dan gerenti nama yang nak disebutkan ni selalunya akan tercicir....ada antara mereka yang hebat tapi cuma dalam circle mereka jer yang tau....kurang glamer, low profile dan tak menonjol sangat lam majalah hiburan tempatan..salah sorangnya arwah samad lefthanded, yang penah buat rekoding dengan paul gilbert pemain gitar (a real shredder!) tersohor di dunia...dengan arwah samad? sebab sememangnya dia hebat !


Paul Gilbert : Top 10 Greatest Guitar Shredders of All Time.

Paul Gilbert among other appearances ;
  • Trouble In The Streets- Black Sheep(1985)
  • Atomic Basement Tapes - Missing Lynx (1985)
  • Revelation - Darrell Mansfield Band (1985)
  • Pump It!' - Jeff Berlin (1986)
  • Out of the Sun - Joey Tafolla (1990)
  • Humanary Stew - A Tribute to Alice Cooper
  • Guitars That Rule the World (1992)
  • Smoke On The Water: A Tribute (1994)
  • Samad: Samad Lead Guitar on "Joget" and "Animo" (1994)
  • Jeffology: A Guitar Chronicle (1996)
  • Carmine Appice's Guitar Zeus (track "Dislocated") (1996)
- source excerpt from wikipedia.


video

bakat terendam : akustik cover version 2

here s another bakat terendam,

layannn...


video

bakat terendam : akustik cover version 1

bila free aku suka surfing tengok atau dedengar jejenis yg aku panggil 'bakat terendam' lam internet...

layannn....


video

Tuesday, September 20, 2011

29 palms

released in 1993, robert plant...29 palms is a city in california desert.

wait, ...1993?

errr....back home the highland tower went down killing 48 people, errr... clinton elected as president and ahaa!! something very seldom that i went for movie, it was jurassic park haha!


video








Monday, September 19, 2011

journey of a lifetime

time flies without realizing it...and now we re back in the months of hajj.

when you thought you re ready...not meant for you, it just wont happen.
when you re not expecting it, suddenly it is your turn.

beyond us....the good, bad, beauty and ugly will be the guest of Allah.

for journey of a lifetime....


video



Sunday, September 18, 2011

my sweet sixteen.

happy birthday along.

happy birthday sweet sixteen.

Saturday, September 17, 2011

pyramid

it s all over the world.
coincide?
shrouded with mysteries...

as usual, to make it more dramatic i uploaded the background with sound of saturn's rings taken by nasa voyager...hehe.


video

crop circles

really fascinated by it.

if being done by some kind of extra terrestrial by nature, then only God knows.

even if it is fake,  being done by some pranks out there (yeahh, aliens were involved in 2004 olympic ahaa!! )...still an awesome artworks !!

to make it more dramatic, i uploaded the sound of jupiter recorded by nasa voyager as background....hehe.


video

Friday, September 16, 2011

my favourite combat scene 4

forrest gump - searching bubba.

...get down ! shut up !



video

Thursday, September 15, 2011

my favourite combat scene 3

saving private ryan - sniper shot.


video

my favourite combat scene 2

band of brothers - officer spears heroic run...back and forth of enemy line!!


video

my favourite combat scene 1

saving private ryan - the knife fight

video

Monday, September 12, 2011

diaorang pro...mesti lar terre !!

...ye ker ??


video

perghh makcik untung sebab pakcik kau powerr..!!

makcik tak kesahhh....kalau datang beraya reramai setakat 14 orang, sap sap sweii  jer..pakcik kau sorang leh handle !!


video

bad news to building contractors.

see why?...restoration nowdays just with legos !

Sunday, September 11, 2011

me and 911...

1. the infamous terrorists attack of world trade center in manhattan island and pentagon.

wikipedia stated :
' The September 11 attacks (called September 11, September 11th or 9/11),[nb 1] were a series of four coordinated suicide attacks upon the United States in New York City and the Washington, D.C. areas on September 11, 2001. On that morning, 19 terrorists from the Islamist militant group al-Qaeda hijacked four passenger jets





2. conspiracy theory of world trade center attack.

wtc7.net stated :
' the collapse of WTC Building 7 shows five characteristics of a controlled demolition'







3. emergency call.

back in states, dialling 911 is an IMMEDIATE way to contact local emergency services (law enforcement, fire or medical) during an emergency. 






4. numerology.

decoz.com stated :
The following chart shows which numbers can be derived from 911, using a simple little numerology technique called the Diamond.  The numbers in the upper half of this Diamond are the result of adding the single digits that make up the number 911.  The lower half is based on subtracting those single digits.

                              3

                 10/1                    2

                     9                      1                      1

                      8                      0

                        8


5. dream machine.

a 911 porsche turbo....wish my dad is a millionaire !!






6. my dad drives it daily, no big deal.

....you one helluva lucky bloke !!



video



Saturday, September 10, 2011

brilliant is something pure simple.

today i ve learned something.

you dont have to be rich in order to contribute...honestly, contribution will always associate with $$$.

then someone reinforced me the idea that you can either use your energy or skill and knowledge.

a good samaritan who has the $$$ plus us with our energy or skill will make it happens.

i really feel good about it.

think about us physically and spiritually, family, health (yupss, must be fit in order to help others) and our community.

to get the max output of a gadget must understand the DOs and DON'Ts through the manual, then of course human too need a manual to refer in our daily life...learn, practise and consistency in implementing it then we ll get our max output, with God willing.

it doesn't takes rocket science to understand it.

pure simple and logical.

thanks dr rashid.


dr rashid al leem




Friday, September 9, 2011

penah dengar? tapi tak ingat...

sedang aku lelepak kat rumah, terdengar kak chik nyanyi rangkap awal lagu tu...

' ehhh... tu lagu babah kecik2 la kak chik ' beritahu ku pada kak chik dgn hairan.
' alarrr ada lam tv lar babah ' jawab kak chik.

satu hari kak chik tunjuk kat aku program tv yg buat dia tahu pasal lagu tu...

' ohhhhhhh.... tapi yg ni tak ori kak chik ' tambah ku.
' ada yg ori ke babah? lagu ni dah lama ye?  ' along pulak bertanya.

ha'ah , ni yang ori....

norazia ali, she was about 13 years old at that time......back in 1979.


video

marilah ke mari

originally by titiek puspa, had so many versions...a tribute to titiek puspa.


video




Thursday, September 8, 2011

Dari K.K.K.

say what?...ku klux klan?
nope,
knock knock knock?
nope,
ahaaaaa.... krooks, kriminals, killers?
nope.

go ahead..shoot,
ken kontiniu krekking...
haha !



video

Tuesday, September 6, 2011

dare to fail...

regardless old and young...
just leave it to the expert...but hell no.
boys will be boys? nope...ladies as well.


video

Monday, September 5, 2011

...nampak? tak nampak?

'takk, perlu ditulis semula...ni semua salah !!'
'takkan buta sejarah?...atas dasar apa sampai ini pun nak dipertikaikan??'
'sejarah yg ditulis tu salahhhh...kena olah semulaaaa !!'

tak habis habis...

aku tak pandai sejarah, 1511 portugis menawan melaka aku takda kat sana...1824 masa perjanjian inggeris belanda aku belum ada...1946 penentangan penubuhan malay union aku tak ujud...1957 merdeka aku belum lom timbul lagi...1963 penubuhan malaysia aku belum dilahirkan lagi.

yang aku tau orang kampung aku masa dulu2 tak askar polis...masuk utan lawan kuminih.

raya baru ni singgah tengok abang sedara aku yg aku panggil embong, dia ni ex police...dulu2 masa aku kecik aku tgk dia ni gagah, badan sasa, mmg tubuh embong besar..pencen sajan...dia ni derebar ex ketua polis negara masa tu...kerja tension sebab 1974, ketua polis negara tan sri abdul rahman hashim mati ditembak komunis di kuala lumpur pada 7 jun 1974 dan ketua polis perak tan sri khoo chong kong ditembak pada 13 november 1975.

jadi zaman zaman dia tahun 70an mmg dia tension keje sebab diaorang akan aim derebar dulu baru tembak kpn...tugas amat berat dengan gaji yg amat kecil, yg diterima adalah tomahan, kutukan dan cercaan kerja polis.

embong kena stroke seminggu sebelum puasa...tak boleh bangun, mata sebelah tertutup...berkeadaan lemah...dengan pencen yg tak seberapa, kehidupan perlu diteruskan.

31 ogos baru saja berlalu..

kita nampak ke perkara yg dulu2..dah ujud ke masa tu?

sebab kita sekarang banyak pilihan...dah aman, dah moden, zaman it, muda muda lagi sumer dah ada keter sebijik, dua bijik ke tiga bijik sorang......yg kita nikmati ini sedikit sebanyak oleh pengorbanan pejuang pejuang yang tidak di dendang...

yg muda2 mungkin nampak, mungkin tak..

sebab tu sekarang ni benda benda remeh pun bertekak!

tapi org yg tua2 nampak..


video











aint we be grateful?


...at times we need to relook things around us..


video

alfatihah - brother noramfaizul

from an ordinary to an extraordinary guy...still some manipulate and politicize the issue, so sad....one off assignment? nope, he was in gaza, new zealand and pakistan on humanitarian ground before....have you been away for doing something good? leaving your family which always thought of safe journey...talk the walk...you dare?


Hero

I feel like I'm an ordinary guy
They treat me strange, so tell me why.
I always try to do what's right.
That doesn't mean I don't feel fright.

I do feel fear.  I do get scared.
That time was just because I cared.
I might get hurt or maybe die,
But I can't just sit idly by.

Why do they all say I'm so brave?
That situation simply was real grave.
I'm sure that others would do like me.
But not so folks would jump with glee.

Then shake my hand and slap my back,
And tell me that I have a knack
To be a hero and make them proud
And say a word to the grateful crowd.

For I believe that fear is strong.
But I cannot do what is wrong.
I simply just do what I can.
I'm not a hero, just a man.

So please do not treat me so kind.
It's something that still blows my mind.
Instead, be heroes one and all.
Let's teach our children to stand tall.
by: Don Bendell